måndag 2 januari 2012

Mitt 2011


2011 - Lyckans år


Föregående år kan delas in i 3 delar - början av 2011 var vedervärdig, mitten njutfull och slutet, alldeles underbart:

Efter glädjebeskedet på nyårsafton 2010 - att jag var gravid - följde en tuff period (januari tom april) med trötthet, illamående och "influensan ifrån helvetet". Graviditetskrämporna avklingade efter en tid men sjukdomen vägrade ge med sig. Var sjuk i över två månader och med en liten baby i magen, ett missfall i minnet och en 3-åring att ta hand om genomgick jag en av de svåraste perioderna i mitt liv. Vinterinfluensa i två omgångar, kombinerat med ansträngda hjärnhinnor, är ingenting att rekommendera!

I slutet av våren tillfrisknade jag äntligen och under maj tom augusti inträffade en rad härligheter - familjetripp till Bergamo, Madridresa med MAD, Mickes 35-års fest, lazy summerdays på Klädesholmen, sommarbröllop och Stellas releaseparty.

Även årets sista månader har såklart, i och med Noelles födsel, varit en sann lycka. Skall inte sticka under stolen med att första perioden efter förlossningen (innehållande mjölkstockning i flera omgångar, koliktendenser och 2-barnschock) var en prövning men senaste tiden - ren njutning. Förvisso fullt upp (som alltid i familjen PvonZ:s liv) men varje dag snusar jag på min lilla nyföding och tackar livet självt för att hon finns. Likaså är jag bottenlöst tacksam för min Estelle - världens charmigaste, busigaste & mest envisa unge - och min stora kärlek, Micke. Har definitivt blivit blödigare med åren och tänker ofta på hur skört livet är och hur oändligt lyckligt lottad jag är som omges av vackraste familjen och fullständigt fantastiska vänner.


Estelle & Noelle


Highlights 2011:


Januari: Påbörjar "Plan Barnmorska Steg 1" - Naturkunskap B på Komvux. Plugghäst som jag är avslutar jag kursen, med bästa betyg, i maj och blir antagen till "Steg 2", dvs Sjuksköterskeprogrammet vid Göteborgs Universitet, med start i augusti. Får, pga lilla Noelle, uppskov med skolstarten och planerar att inleda studierna till hösten alternativt vt 2013.

Februari: Med hänvisning till ovan nämnda "Djävulsinfluensa" händer i n g e n t i n g kul överhuvudtaget. Ligger för det mesta nerbäddad i sängen med fördragna parsienner. Bildbevis saknas och tur är väl det.

Mars: Är mestadels sjuk även denna månad men min och Mickes 5-års dag samt Estelles 3-års kalas muntrar upp:)


Mickelina 5 år


Hipp Hipp HURRA!

April: Fortfarande sliten men krafterna börjar återvända.

Maj: Härlig månad med 2 utlandsresor - Bergamo med familjen och Madrid med bästa vännerna & MAD-kollegorna Åsa & Sandy. Känner mig stark och frisk igen. Orkar, trots graviditet, hålla damernas tempo gällande fest och shopping;)


GALET roligt att vara i Madrid...


... med härligaste 2


Sightseeing i Bergamo

Juni: Ljuvlig sommarmånad med höjdpunkter såsom Mickes 35-års fest och midsommarfirande på Särö tillsammans med finfina vänner.


Stells tycker kransen sticks...


... till skillnad ifrån helnöjda Ebba


På väg till midsommardansen

Juli: Sol, bad och familjehäng på Klädesholmen varvas med utflykter såsom Skara sommarland och Borås djurpark. Favorithändelsen under juli? Givetvis Maria & Johans kärleksfest!


Nyblivna Klangsjöare


Glada bröllopsgäster


Estelle och jag i "Bertland"

Augusti: En månad av väääntan och ett och annat Hovåsbad. Hellan och Henkes babygirl - Stella - firas med en fantastisk fest:)


Bästisar på releaseparty


Kvällens huvudperson med fina föräldrar


Festens balkongbrudar

September: Vår ljuvliga Nahla Noelle föds 2 september och lyckan är fullkomlig. Den rosa, fluffiga babybubblan bryts emellertid relativt snabbt och ersätts av en kaoshärlig period med mängder av besök, amningsproblematik, 2-barnspussel och gränslös kärlek.


Lilla pyret


Vår kärlek

Oktober: Noelle har hunnit bli 1 månad och visar sig vara en "drömbebis" - sover, äter, skrattar och bara "hänger med". Väldigt skönt med tanke på att hennes storasyster (likt de flesta 3-åringar) växlar mellan dur och moll. Dagarna består av babygos, fikastunder och stansvängar.


På kafébesök med minstingen


Ebbe på visit till Stells förtjusning


Fiskekrogen med mamma & moster

November: 2-barnslivet lunkar på och nya rutiner börjar sakteligen ta form. Kommer även iväg på efterlängtade "egna aktiviteter". Förvisso tillsammans med Noelle men hon hänger, som sagt, bara på;)


Noelle & jag på väg till...


... PARTY med girlsen!

December: Året slutar (precis som jag vill ha det) med en tokintensiv superhärlig månad med Noelles releasefest, julafton i Sävis och Särönyår som highlights! Gör dessutom come back som QC-modell, vilket skänker min vardag en nypa glamour:)


Mor & dotter poserar


Noelle är release:ad;)


Lilltjejens första jul


Storasyster showar för tomten


Happy N 2012!


Sammanfattningsvis: 2011 var kärlekens år med mängder av mysstunder, middagar och fester. En verklig babyboom i vår bekantskapskrets med hela 7 nyfödingar - Stella, Felix, Hugo, Maximo, Noelle, Elmer & Adela. Välkommen till världen gullungar! Älskar var och en av er utan sans! Karriärsmässigt inte mycket att komma med och på träningsfronten - nada. Förhoppningsvis blir 2012 ett kombinerat familje- och träningsår. Känner att såväl kropp som knopp skulle må gott utav det!


Fia & Maximo


Nu återstår bara att önska Er alla ett tokigt, roligt, spännande, utmanande och f a n t a s t i s k t 2012!

Förväntansfull/ Er Rebecka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar